top of page

OM FRU HANG

Hei! Takk for at du klikket deg inn til siden vår! Vi merker at mange bedrifter ikke bryr seg nok om kundene sine. Derfor ønsker vi å skape en mer personlig relasjon med våre kunder. Her kan du lese og bli kjent med Fru Hang :)

Møt fru Hang

Dette er Fru Hang. Hun har vært syerske i over 30 år og har over 25 års jobb erfaring som skredder. Som barn kom det naturlig for henne å reparere klær ettersom det var vanskelig å få råd til nye.

Hun har hjulpet venner, familie og mange andre i årevis. Det startet først ut med tradisjonelle klær, som den vietnamesiske kjolen áo dài og etterhvert også bunader, men gjennom hele karrieren hennes har hun utforsket mange områder innenfor yrket, fra klær, kostymer, hjemmeinnredning, dyner til utallige håndverksartikler.

 

Utenom hennes ferdigheter og talent vil vi, i teamet bak Fru Hang Skredderi & Renseri, beskrive henne som verdens mest omtenksomme og godhjerta personen på hele jordkloden! Hvor enn hun går stråler det ut positiv energi! For oss er hun det perfekte eksemplet på en rollemodell. Og vi kan ikke uttrykke hvor heldige vi er som får være i hennes nærvær, lære av henne og bli inspirert hver eneste dag til å bli mer lik Fru Hang!

Fru Hang da hun var ung

Fru Hang's historie

Fru Hang kom til Norge i 1993 med et håp om å få et bedre liv, men det var ikke så lett som hun trodde. Hun hadde en drøm om at barna hennes skulle få et bedre liv enn hennes eget. Som alenemor kom det mange tøffe utfordringer, men til tross for fordommer, svindler, søvnløse netter og motstand ga hun aldri opp!

Da Fru Hang var 14 år gammel ble hun forelsket i kunsten av å sy. Når hun fylte 15 år bestemte hun seg, sammen med bestevenninnen hennes, for å ta dette mer seriøst og meldte seg på sy-kurs. Med sine eksepsjonelle skredde ferdigheter og talent, ble hun fort en svært beryktet skredder i nabolaget. Ikke lenge etter tok hun opptaksprøven som syerske i sy-fabrikken 'Huy Hoang' sammen med venninnen hennes etter anbefaling og motivasjon fra foreldrene sine.


Fru Hang er en av verdens mest barmhjertige menneske. Under prøven la fru Hang merke til at venninnen hennes slet litt, og med et ønske om at de to skulle jobbe sammen, byttet hun om prøvene deres slik at venninnen hennes kunne bestå først. Fru Hang strøk da, men besto like etter, og slik fikk begge frøknene jobbe sammen i fabrikken. Etterhvert ble Fru Hang til og med dagligleder på fabrikken, i en alder av bare 19 år. Ett år senere flyttet hun og familien til Norge.

Lite visste Fru Hang at det ikke var så lett å tilpasse seg til Norge. Hun måtte lære seg et nytt språk som var helt annerledes enn hennes eget. Jobb var vanskelig å få. Hun ble trakassert, truet og misbrukt for hennes godhet og naivitet. Hun hadde en kiosk sammen med sin kjæreste på den tiden og måtte dra på jobb syv på morgenen til ni på kvelden. Før hun dro på jobb hadde ikke barna engang stått opp. Når hun kom hjem igjen hadde barna allerede lagt seg. Det var ingen pusterom for Fru Hang...

Etter noen mislykkede kiosker og restauranter, åpnet hun endelig sitt selvstendige skredderi og renseri på Carl Berners Plass i 2006.

Fru Hang i Vietnam da hun først lærte seg å sy

 

 

Fru Hang Skredderi & Renseri

 

Vi tilbyr kun det beste håndverket og høy kvalitetsarbeid til våre kunder. Enten vi tilpasser en brudekjole eller renser en uformell skjorte, vil hvert plagg få samme oppmerksomhet på detaljer for å sikre kundenes tilfredshet. Likeså vet vi at situasjonen nå og timeplanen din kan være svært krevende, så vi tilbyr nå også henting og levering med 'foodora'!

 

Vi står klare med synåler og saks for å ta imot alle våre kunder. Vi utfører tjenester med den ferdigheten og erfaringen våre kunder forventer. Det aller viktigste for oss er at hver eneste kunde som kommer til oss skal være fornøyde med arbeidet vi utfører, og derfor tilbyr vi åpne kommunikasjonskanaler gjennom hele tjenesten. Du kan få tak i oss på Facebook, Instagram, telefon, e-post, eller så kan du gjerne komme og besøke oss på Carl Berners Plass!

Fru Hang’s visjon

Vi bryr oss om miljøet. For å produsere visse typer tekstiler slik som polyester og bomull kreves det vann, kjemikaler og kull og gass for å produsere elektrisitet og varme. Og ikke minst transporten av klær. Klesbransjen i seg selv står for ca. 8 % av verdens klimagassutslipp. Det er mer enn det fly og sjøfart slipper ut til sammen! Derfor er vi opptatt av å oppfordre kundene våre til mer gjenbruk slik at vår lille jordklode kan bli mer bærekraftig og et bedre sted å bo i.

I løpet av hele karrieren har fru Hang opparbeidet seg en stor kundebase og blitt et anerkjent skredderi og renseri. Mange nye og gamle kunder kommer inn til oss med hull i buksa, vinflekker på kjolen og kaffe på skjorta. Det viktigste for oss er å få dem ut døra med et smil. Kvalitet er en selvfølge hos Fru Hang, men å spre glede er vår misjon. Vi ønsker også å introdusere flere til å lære seg å sy. For det er utrolig gøy! Og derfor vurderer vi å tilby sy-kurs i fremtiden. Vår store drøm er å bli Oslo's største og beste skredderi og renseri!

Om oss: About
Fru Hang logo
bottom of page